11-13. juni – Orknøyane

Orknøyane starta med Kinesisk (av alle ting) middag. Me valde ein meny av det større slaget. Svoltne etter seilasen la vi godt i oss frå start, men rettane vart fleire enn vi hadde sett for oss, og vi vart solid mette.

Etter ei god natt søvn var det tid for å sjå seg om. Tanken var å leiga bil, men ikkje ein var å oppdriva. Derved vart det tur til gamal historie i dobbeltdekkar. Det vart etterkvart frisk vind på toppdekket.20170612-DSC02999

5000 år tilbake i tid, lenge før pyramidane vart bygde – Skara Brae20170612-DSC03025

Tirsdag morgon vidare til Wick, nordaust på det skotske fastlandet. God bør sørover. Vi hadde tankane på straumforholda rundt Pentland Firth og gjekk langt ut. Det gjorde også dei heftigaste regnbygene, og dei kom fort. Storseglet styrde vannstraumen effektivt ned i cockpiten:20170613-3G1A0981

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s